Transport Online - Abe Lenstra stadion dicht vanwege bommelding

Abe Lenstra stadion dicht vanwege bommelding

Abe Lenstra stadion dicht vanwege bommelding
04-07-2018 08:43 | Binnenland | auteur ANP

HEERENVEEN - [update 09:43 uur] Een bommelding aan het adres van sc Heerenveen is de reden dat de omgeving van het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen is afgesloten. In en rondom het stadion wordt daarom met speurhonden gezocht, meldt de politie.

Een woordvoerder van sc Heerenveen wil niet zeggen bij wie de melding binnenkwam of hoe laat, maar hij vertelt wel dat rond 05.30 uur al medewerkers van de club en beheerder Sportstad Heerenveen bij elkaar kwamen. Daarbij is het pand veiliggesteld om zeker te weten dat er niemand aanwezig was. Vervolgens is alles met lint afgezet en kwam de politie.

Wie achter de bommelding zit, wordt nog onderzocht. In het complex zitten het stadion, dat sc Heerenveen huurt van Sportstad, een school van Friesland College en een turnhal met kantoren van Sportstad. Het Friesland College is inmiddels vrijgegeven. Leerlingen kunnen via de zuidzijde het gebouw in. Ook kantoorpanden aan de overkant van het stadion kunnen via de achterkant gewoon worden betreden.

Dat het Friesland College weer is vrijgegeven, betekent volgens een politiewoordvoerder niet dat het allemaal wel meevalt. De school kan op een veilige manier, dus niet aan de kant van het stadion, worden betreden, zegt hij. "In de school is niet gezocht. We richten ons op het stadion en rondom het stadion. We werken van buiten naar binnen. Waar het kan, geven we bepaalde gebouwen weer vrij.''

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions