Transport Online - Twee Syriëgangers vast na aankomst op Schiphol

Twee Syriëgangers vast na aankomst op Schiphol

Twee Syriëgangers vast na aankomst op Schiphol
03-07-2018 19:09 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - Twee Nederlandse jihadisten die in Turkije zijn veroordeeld, zijn dinsdagavond op Schiphol aangekomen en daarna aangehouden. Dat meldde het OM. De twee 23-jarige mannen worden verdacht van deelname aan een terroristische organisatie.

De mannen zouden in de zomer van 2014 naar Syrië zijn gereisd en na een training hebben deelgenomen aan de gewapende jihadistische strijd. Eind 2016 staken ze de grens met Turkije over. Ze werden aangehouden toen ze weg waren gegaan bij het Vrije Syrische Leger. Bij die groep hadden ze zich aangesloten nadat ze terreurgroep Islamitische Staat de rug hadden toegekeerd.

In mei 2018 veroordeelde een Turkse rechtbank hen tot gevangenisstraffen van 6 jaar en 3 maanden. In afwachting van de behandeling van een hoger beroep werden ze in vrijheid gesteld.

Onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee zijn de verdachten naar Nederland gevlogen. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) meldde onlangs al dat het tweetal een paspoort heeft gekregen. Al eerder werden Syriëgangers naar Nederland overgebracht en meteen vastgezet. Het OM begint altijd een strafrechtelijk onderzoek naar hun daden.

De twee mannen worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions