Clicky

 
Transport Online - 'Thaise voetballers kunnen bellen met ouders'

'Thaise voetballers kunnen bellen met ouders'

'Thaise voetballers kunnen bellen met ouders'
03-07-2018 11:37 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

BANGKOK - De jonge Thaise voetballers die vastzitten in een ondergelopen grottenstelsel krijgen mogelijk dinsdag weer contact met hun ouders. De autoriteiten leggen een telefoonverbinding aan zodat rechtstreeks kan worden gepraat met de groep, zegt gouverneur Narongsak Osotthanakorn van de provincie Chiang Rai.

Het zou de eerste keer sinds 23 juni zijn dat de twaalf jongeren en hun coach rechtstreeks kunnen praten met de buitenwereld. Op die datum kwamen ze vast te zitten in het grottenstelsel. Duikers hebben inmiddels de plek bereikt waar de groep is gestrand, op enkele kilometers van de ingang van het grottenstelsel.

De jongeren overleefden volgens een arts door op hun plek te blijven en water te drinken dat van stalactieten druppelde. De redding van de groep heeft nog de nodige voeten in de aarde. De autoriteiten zijn van plan de tieners duiktraining te geven. Ze kunnen dan mogelijk zwemmend de grot verlaten.

Gouverneur Osotthanakorn van de provincie Chiang Rai sprak de verwachting uit dat de groep dinsdag nog niet gered zal worden. Hij sloot ook uit dat de redding nog maanden op zich laat wachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats