Transport Online - Touringcarsector is 'dip' voorbij

Touringcarsector is 'dip' voorbij

Touringcarsector is 'dip' voorbij
03-07-2018 09:41 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Na een flinke daling in touringcars en touringcarondernemingen is de sector in 2017 weer gegroeid. De stijging is onder meer te danken aan de toename in lijndienstvervoer en inkomend toerisme.

Het aantal touringcars nam jarenlang af, kende in 2016 een stabilisatie en laat in 2017 weer een stijging (+4,1 procent) zien. Al in 2015 waren de bedrijven uit de sector positiever. En niet geheel onterecht, want ook het aantal touringcarondernemingen is het afgelopen jaar toegenomen.

De omzet per touringcar laat een zelfde beeld zien. Als gevolg van de toename van het gemiddeld aantal reizigers per touringcar is de omzet gegroeid. De segmenten lijndienstvervoer, inkomend toerisme en zelf georganiseerde meerdaagse reizen kenden de grootste groei.

Klanten doen de voordelen van reizen per touringcar weer eer aan. Niet alleen is de prijs van een touringcar naar verhouding goedkoop en ligt de standaard prijs voor touringcarvervoer beduidend lager dan voor een reis per vliegtuig of trein. Ook voor de milieubewuste rijders zijn touringcars gewenst. De uitstoot van CO2 per reizigerkilometer van een touringcar ligt namelijk lager dan die van trein, auto en vliegtuig. Naast duurzaam is de touringcar ook een van de veiligste manieren om te reizen. Bij vervoer in een touringcar vinden per afgelegde kilometer veel minder ongevallen met dodelijke afloop plaats dan bij vervoer per auto.

Tekort is er wel aan chauffeurs in de sector. Ondanks dat de loonsom in 2017 is toegenomen, zijn er minder bestuurders van touringcars aan het werk dan de jaren er voor.

Al met al volop uitdagingen, maar de sector is de goede weg ingeslagen. De toekomst ziet er weer hoopvol uit.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions