Clicky

 
Transport Online - Reddingsteam vindt Thaise voetballertjes

Reddingsteam vindt Thaise voetballertjes

Reddingsteam vindt Thaise voetballertjes
02-07-2018 17:59 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BANGKOK - Reddingswerkers hebben de spelers van het Thaise jeugdvoetbalteam en hun trainer gevonden die al negen dagen vermist waren. Ze zitten in een grottenstelsel.

"Leden van de Thaise marine hebben ze gevonden. Ze tonen alle dertien tekens van leven'', zei gouverneur Narongsak Osottanakorn van de provincie Chiang Rai in het noorden van Thailand. Volgens de krant Bangkok Post hebben de voetballers en hun coach op het oog geen grote lichamelijke schade opgelopen door hun lange verblijf in het grottenstelsel.

De twaalf tieners van elf tot zestien jaar oud en hun trainer verdwenen op 23 juni tijdens een bezoek aan het grottencomplex. Ze hadden sindsdien geen teken van leven gegeven. De enorme reddingsactie domineert al dagenlang het nieuws in het Thailand. Ook experts uit onder meer de VS, Groot-Brittannië en Japan helpen mee.

"Onze eerste missie is geslaagd, nu gaan we proberen het team uit de grot te halen'', zei de gouverneur. Dat zal nog niet eenvoudig zijn omdat er water in de grot staat en omdat deze nauw is en daardoor moeilijk toegankelijk, meldden Thaise media.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions