Clicky


Massale jacht op ontsnapte Franse crimineel Redoine Faïd

Massale jacht op ontsnapte Franse crimineel Redoine Faïd
02-07-2018 17:54 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS - Frankrijk heeft 2900 agenten vrijgemaakt voor de jacht op de beruchte crimineel Redoine Faïd die uit een gevangenis ten zuiden van Parijs is ontsnapt. Ook de politie buiten Frankrijk is gevraagd uit te kijken naar de man.

Premier Edouard Philippe zei voor de Franse zender RTL dat het oppakken van de 46-jarige Faïd de hoogste prioriteit heeft. Faïd ontsnapte zondag uit de gevangenis van Réau, ten zuidoosten van Parijs. Minister van Justitie Nicole Belloubet zei dat de ontsnapping mogelijk lang is voorbereid. Ze liet weten dat er mogelijk een verband is tussen de ontsnapping en drones die enkele maanden geleden over het cellencomplex vlogen.

Faïd wist te ontsnappen met steun van kompanen van buiten de gevangenis. Om de aandacht van het gevangenispersoneel af te leiden, meldden enkele gewapende mannen zich bij de ingang van de gevangenis om de vrijlating van de crimineel te eisen, Tegelijkertijd landde er een helikopter op de binnenplaats van de gevangenis. Met dat toestel wist Faïd te ontsnappen.

Hij zat een lange celstraf uit voor een gewapende overval en de moord op een politieagente.