Transport Online - Verdachte beschieten Panorama-pand langer vast

Verdachte beschieten Panorama-pand langer vast

Verdachte beschieten Panorama-pand langer vast
02-07-2018 17:18 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De 41-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij betrokken was bij de beschieting van het pand waarin de redactie van Panorama zit, blijft langer in de cel. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is vast komen te staan dat de verdachte niet aanwezig was op de plek toen er een antitankwapen werd afgevuurd op de Teleportboulevard in Amsterdam. Maar wel zijn er sterke aanwijzingen dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de voorbereiding van de beschieting.

De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam heeft daarom besloten dat de man uit Woerden negentig dagen langer vast blijft zitten. Door de beschieting sneuvelde onder meer een raam. Er raakte niemand gewond. De politie trof de lanceerbuis aan en heeft die in beslag genomen.

Het OM sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De man zit nog in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

De verdachte is president van de motorclub Chapter Silencio, afdeling Woerden, van de Caloh Wagoh MC Main Triad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions