'Philippe Capron geen kandidaat bij AF-KLM meer

'Philippe Capron geen kandidaat bij AF-KLM meer
02-07-2018 11:34 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Philippe Capron heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de functie van bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Hij had onder meer kritiek op de bemoeienis van de Franse overheid bij de zoektocht naar een nieuwe topbestuurder van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern, aldus een brief van Capron ingezien door zakenkrant Financial Times.

Capron is momenteel financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia. Zijn kandidatuur stuitte echter op kritiek van het management van KLM en samenwerkingspartners Delta Air Lines en China Airlines. Hij werd als "lichtgewicht" bestempeld, onder meer wegens gebrek aan ervaring in de luchtvaart, en omdat hij nog nooit een bedrijf leidde.

Verder liet de Franse transportminister vrijdag nog weten dat de nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM uit de luchtvaartsector hoort te komen, en zij wees erop dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart. Air France-KLM is op zoek naar een nieuwe topbestuurder na het opstappen van topman Jean-Marc Janaillac in mei.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden