Rhenus neemt Jos Dusseldorp Transport over

Rhenus neemt Jos Dusseldorp Transport over
02-07-2018 11:30 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

LICHTENVOORDE - Rhenus Home Delivery, specialist in de levering aan eindklanten, ondertekende recentelijk het contract voor de overname van Jos Dusseldorp Transport in Lichtenvoorde. Op 29 juni is het contract definitief gesloten.

Het familiebedrijf Jos Dusseldorp met ruim 90 medewerkers en een wagenpark van circa 70 voertuigen levert meubels, schadegevoelige artikelen en zware of omvangrijke goederen bij retailers en eindklanten af en biedt daarnaast extra services aan.

Rhenus Home Delivery en Jos Dusseldorp werken al vijf jaar samen als netwerkpartners in de B2B- en B2C-business. De kernmarkt van Jos Dusseldorp bevindt zich in Nederland. Daarnaast levert het bedrijf aan klanten in België en Luxemburg. Vanuit het centrale magazijn in Lichtenvoorde worden dagelijks gemiddeld 1.200 zendingen gedistribueerd. Naast het uitleveren horen ook montage, verhuizingen, opslag en verwijdering van oude meubels tot de dienstverlening.

"Met de overname willen we Rhenus Home Delivery in West-Europa sterker positioneren, om aan de wensen van onze internationale klanten te kunnen voldoen. Nederland is voor ons een belangrijke markt tussen Groot-Brittannië en Duitsland in, waar we al erg actief zijn", motiveert Nicolas Rottmann, directeur van Rhenus Home Delivery, de acquisitie.

Eddy Dusseldorp, mede-eigenaar en directeur van Jos Dusseldorp Transport, vult aan:"We vinden het zeer belangrijk om ons bedrijf toekomstbestendig te houden. Rhenus heeft de ervaring, de kracht en het netwerk om op lange termijn concurrerend te zijn. Voor Jos Dusseldorp is de overname een belangrijke ontwikkelingsstap, waarvan zowel onze klanten als medewerkers profiteren. Door onze jarenlange samenwerking kunnen we onze bedrijfscultuur, waarden en activiteiten naadloos samenvoegen."

Jos Dusseldorp Transport werd in 1954 opgericht. De hoofdvestiging van het Nederlandse bedrijf bevindt zich op slechts 20 km van de Duitse grens.

In Lichtenvoorde zijn het distributiecentrum en vier opslagruimten met een totale oppervlakte van 17.600 vierkante meter gevestigd. Het huidige management blijft na de overname actief, de naam Jos Dusseldorp Transport wordt behouden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden