Transport Online - Hulp Defensie bij brand in afvalberg Twence Hengelo

Hulp Defensie bij brand in afvalberg Twence Hengelo

Hulp Defensie bij brand in afvalberg Twence Hengelo
01-07-2018 10:25 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - De brandweer in Twente krijgt hulp van Defensie bij het bestrijden van de grote brand in een hoop afval bij het afvalwerkingsbedrijf Twence in Hengelo. Defensie stelt een blushelikopter beschikbaar, die veel bluswater ineens kan scheppen uit het Twentekanaal, zegt een woordvoerster van de brandweer. Zonder die hulp zou het blussen nog dagen kunnen duren.

Sinds zaterdagavond staat op het terrein aan de Boldershoekweg een berg troep van 100 bij 100 meter en 20 meter hoog in brand. Het gaat om bedrijfsafval, waarin veel plastic en hout zit.

Bij de brand komt veel rook vrij, die richting Deventer trekt. Omdat de rook opstijgt, veroorzaakt hij volgens de brandweer vooral stankoverlast. De stank is tot in de wijde omgeving te ruiken, maar niet schadelijk voor de gezondheid. Het is witte rook, wat duidt op volledige verbranding en daardoor minder kans op schadelijke stoffen. Daarvan zijn ook geen verhoogde concentraties gemeten. De brandweer raadt mensen wel aan ramen en deuren gesloten te houden. Zolang de brand woedt, zal de overlast aanhouden.

De oorzaak van de brand is niet bekend.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions