Transport Online - Jürgen Albersmann wordt nieuwe directeur van Contargo GmbH & Co. KG

Jürgen Albersmann wordt nieuwe directeur van Contargo GmbH & Co. KG

Jürgen Albersmann wordt nieuwe directeur van Contargo GmbH & Co. KG
29-06-2018 16:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DUISBURG - Jürgen Albersmann (47), directeur van Contargo Neuss GmbH, wordt vanaf 1 juli 2018 directielid van Contargo GmbH & Co. KG. Hij volgt Konrad Fischer (64) op, die zijn taken binnen het vierkoppige directieteam van de holding in de loop van het jaar aan Albersmann zal overdragen.

Jürgen Albersmann wordt per 1 juli binnen de Contargo-directie verantwoordelijk voor de eigen terminalactiviteiten van de groep, de techniek van de installaties, veiligheid en procurement.

Hij begon zijn carrière in 1998 bij Hellmann Worldwide Logistics in Osnabrück, na het afronden van zijn studie Economie. In 2003 stapte hij over naar de Deutsche Bahn AG, waar hij aanvankelijk als Key Account Manager grote bedrijven in de staalindustrie begeleidde. Tegelijkertijd volgde hij een Executive MBA aan de universiteit St. Gallen. Vervolgens trad hij toe tot de centrale strategieafdeling van het concern, waar hij uiteindelijk hoofd business-ontwikkeling in Indië werd. Van 2009 tot 2013 had Albersmann een leidinggevende functie bij de Duisburger Hafen AG. Daarna ging hij naar Contargo Neuss, waar hij verantwoordelijk was voor het samenvoegen en uitbreiden van de terminalactiviteiten in Neuss.

Vier directeuren

Jürgen Albersmann vervolledigt het vierkoppige directieteam van Contargo GmbH & Co. KG, dat na het vertrek van Konrad Fischer bestaat uit Thomas Löffler, Heinrich Kerstgens en Marcel Hulsker.

Konrad Fischer, die opgeleid is tot commercieel medewerker expeditie, was sinds 2012 lid van de Contargo-directie. Daarvoor werkte hij binnen verschillende businesssegmenten en op diverse locatie van Rhenania. In 1987 werd hij directeur van de Rhenania containerterminals in Mannheim. Vanaf 1996 was hij voor het complete intermodale segment in Mannheim verantwoordelijk. Fischer blijft na zijn vertrek uit de directie van de holding voorlopig wel directeur van Contargo Rhein-Neckar GmbH.

Met een jaarlijks transportvolume van 2,2 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming heeft in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland 24 containerterminals. Op zeven andere locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 996 medewerkers realiseerden in 2017 een jaaromzet van 471 miljoen euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions