Schipper fatale aanvaring Scheveningen opgepakt

Schipper fatale aanvaring Scheveningen opgepakt
29-06-2018 11:36 | Binnenland | auteur ANP

SCHEVENINGEN - Een van de schippers die betrokken waren bij fatale aanvaring donderdag in de haven van Scheveningen is aangehouden. De andere schipper raakte gewond en ligt in het ziekenhuis. Hij wordt op een later moment gehoord, meldt de politie.

De schipper is opgepakt wegens betrokkenheid bij een dodelijk ongeval. Volgens een politiewoordvoerder is zijn arrestatie de gebruikelijke procedure in dit soort gevallen. Over de identiteit van de schipper wil de woordvoerder vanuit privacyoverwegingen en in het belang van het onderzoek niets zeggen.

Hoe het ongeluk kon gebeuren en wat de rol van beide schippers was, wordt nog onderzocht. De aangehouden schipper heeft zoals gebruikelijk bij dergelijke incidenten een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij niet onder invloed van alcohol was.

Bij het ongeval kwam een 56-jarige man uit de Drentse gemeente Noordenveld om. Drie mensen raakten gewond, van wie een ernstig. Veel mensen die aan de wal stonden, zagen de aanvaring gebeuren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden