Luchthaven Bali uren dicht door uitbarsting Agung vulkaan

Luchthaven Bali uren dicht door uitbarsting Agung vulkaan
29-06-2018 11:47 | Buitenland | auteur ANP/RTR

JAKARTA - [update] De internationale luchthaven Ngurah Rai op het Indonesische eiland Bali is weer open. Het vliegveld bij de stad Denpasar was een aantal uren dicht vanwege een aswolk, veroorzaakt door een uitbarsting van de vulkaan Agung.

De sluiting van luchthaven Ngurah Rai bij de stad Denpasar had gevolgen voor ruim 27.000 passagiers. Zeker 115 internationale en 203 binnenlandse vluchten zijn geannuleerd. Ook de vliegvelden Banyuwangi en Jember op Oost-Java werden tijdelijk gesloten.

Agung rommelt sinds eind vorig jaar en zorgde vaker voor verstoring van het vliegverkeer op Bali. In november waren twee dagen geen vluchten van en naar het eiland vanwege een uitbarsting. Duizenden mensen rondom de vulkaan werden toen geëvacueerd. Vrijdag verlieten ruim driehonderd bewoners binnen een gevarenzone van 4 kilometer het gebied vrijwillig.

"We houden de uitbarsting in de gaten'', aldus een woordvoerder. "Het vliegveld zou weer gesloten kunnen worden als de vulkaan de vliegveiligheid weer in gevaar brengt.’’

Luchtvaartmaatschappijen mijden het vliegen door vulkaanas, omdat dit schade kan veroorzaken aan vliegtuigmotoren, brandstof- en koelsystemen kan verstoppen en het zicht kan belemmeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden