Clicky


Kapitein van de Lifeline verhoord

Kapitein van de Lifeline verhoord
28-06-2018 14:01 | Algemeen | auteur ANP

VALLETTA - [update 19:30 uur] De kapitein van het schip de Lifeline, van de Duitse hulporganisatie Mission-Lifeline, wordt door justitie op Malta vervolgd en moet maandag voorkomen. Dat heeft de Maltese advocaat van de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Kapitein Claus-Peter Reisch wordt berecht vanwege fouten met de registratie van het schip. De Lifeline hing een Nederlandse vlag uit, terwijl de boot officieel niet onder die vlag vaart. Het schip staat volgens de Nederlandse autoriteiten niet in het daarvoor bestemde kadaster geregistreerd.

Reisch is donderdag voor de tweede keer door de Maltese politie verhoord. Hij mocht zijn boot, na dagen in slecht weer op de Middellandse Zee te hebben gedobberd, woensdagavond toch in Malta aanleggen. Hij had circa 230 migranten aan boord. Kort daarna werd Reisch al door de politie ondervraagd.

Het onderzoek richtte zich in eerste instantie op de vraag waarom de bemanning van de Lifeline de bij Libië opgepikte migranten niet heeft overgedragen aan de Libische kustwacht, zoals de autoriteiten eisten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats