Clicky


Kapitein van de Lifeline verhoord

Kapitein van de Lifeline verhoord
28-06-2018 14:01 | Algemeen | auteur ANP

VALLETTA - [update 19:30 uur] De kapitein van het schip de Lifeline, van de Duitse hulporganisatie Mission-Lifeline, wordt door justitie op Malta vervolgd en moet maandag voorkomen. Dat heeft de Maltese advocaat van de organisatie donderdag bekendgemaakt.

Kapitein Claus-Peter Reisch wordt berecht vanwege fouten met de registratie van het schip. De Lifeline hing een Nederlandse vlag uit, terwijl de boot officieel niet onder die vlag vaart. Het schip staat volgens de Nederlandse autoriteiten niet in het daarvoor bestemde kadaster geregistreerd.

Reisch is donderdag voor de tweede keer door de Maltese politie verhoord. Hij mocht zijn boot, na dagen in slecht weer op de Middellandse Zee te hebben gedobberd, woensdagavond toch in Malta aanleggen. Hij had circa 230 migranten aan boord. Kort daarna werd Reisch al door de politie ondervraagd.

Het onderzoek richtte zich in eerste instantie op de vraag waarom de bemanning van de Lifeline de bij Libië opgepikte migranten niet heeft overgedragen aan de Libische kustwacht, zoals de autoriteiten eisten.