Transport Online - Cel- en taakstraf doodrijder Rijens echtpaar

Cel- en taakstraf doodrijder Rijens echtpaar

Cel- en taakstraf doodrijder Rijens echtpaar
28-06-2018 13:42 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De 25-jarige Faisal D. Krijgt 108 dagen cel en 240 uur taakstraf, omdat hij op 27 oktober 2016 met de auto een echtpaar uit Rijen doodreed. Het ongeluk is zijn schuld, vonniste de rechtbank in Breda donderdag. Hij kreeg ook een rijverbod opgelegd van vijf jaar.

De Tilburger, die al vaker betrapt was op hardrijden, zou minstens 72 kilometer per uur hebben gereden toen hij de 62-jarige man en 59-jarige vrouw doodreed terwijl zij te voet wilden oversteken. Op de Bredaseweg in Tilburg is 50 kilometer per uur de limiet. De verdachte had bovendien onvoldoende aandacht op de weg, oordeelde de rechtbank.

Na het ongeval reed D. door. Hij meldde zich pas op het politiebureau toen zijn broer was opgepakt. D. reed in zijn auto. De automobilist was in juni en in augustus van 2016 ook al gepakt voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 kilometer per uur. Hij had zijn rijbewijs daarom ook al twee maanden moeten inleveren. Door voortdurend snelheidsovertredingen te begaan, was het wachten op een ongeval, oordeelde de rechter.

Tegen de man was vijftien maanden cel geëist. Het Openbaar Ministerie oordeelde strenger over de mate waarin de man schuldig is aan het dodelijke ongeluk, waarbij het de snelheidsovertreding ook als strafverzwarend meerekende.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions