Transport Online - 'Topbestuurder AF-KLM moet uit luchtvaartsector komen'

'Topbestuurder AF-KLM moet uit luchtvaartsector komen'

'Topbestuurder AF-KLM moet uit luchtvaartsector komen'
28-06-2018 10:01 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - De nieuwe bestuursvoorzitter van Air France-KLM hoort uit de luchtvaartsector te komen. Dat heeft de Franse transportminister Elisabeth Borne gezegd in een radio-interview.

"Het is belangrijk dat we iemand krijgen uit de luchtvaarttransportindustrie. Dat is een zeer competitieve sector", aldus Borne. Ze wees erop dat Philippe Capron, de naam die de afgelopen tijd rondgaat als mogelijke nieuwe topman van Air France-KLM, niet uit de luchtvaart komt. Hij is momenteel financieel directeur van het Franse nuts- en vervoersbedrijf Veolia.

Ze zei verder dat het goed zou zijn als in de maand juli een nieuwe topbestuurder benoemd wordt bij Air France-KLM. Die zou dan de opvolger worden van de in mei afgetreden Jean-Marc Janaillac.

Eerder deze week werd bekend dat het management van KLM en samenwerkingspartners Delta Air Lines en China Airlines kritisch zijn over de mogelijke benoeming van Capron. Hij werd als "lichtgewicht" bestempeld door de branchegenoten, onder meer wegens gebrek aan ervaring in de luchtvaart, en omdat hij nog nooit een bedrijf leidde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions