Clicky

 ‘Actiebereidheid in streekvervoer nog groot’

‘Actiebereidheid in streekvervoer nog groot’
28-06-2018 09:50 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Zoals het er nu uitziet is het beeld van de landelijke staking bij de streekvervoerders ongeveer hetzelfde als dat van woensdag. Dat zeggen CNV-bestuurder Jeroen Warnaar en FNV-onderhandelaar Paula Verhoef. Volgens Verhoef rijdt 85 procent van de bussen niet.

Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) meldt dat de cijfers over de actiebereidheid die de bonden geven niet kloppen. Volgens een woordvoerster is het beeld inderdaad hetzelfde als woensdag en rijdt 25 tot 40 procent. "Het verschilt heel erg per bedrijf en regio.''

Volgens de FNV wordt op enkele plekken zelfs meer gestaakt. De bond zegt dat werkgevers uit alle macht proberen om bepaalde lijnen ‘in de lucht’ te houden. "Dat gaat gepaard met dwang en met inzet van werkwilligen op lijnen waarop stakers stonden ingeroosterd. Dat is stakingsbreking en verboden. De kwaadheid en daarmee de vastberadenheid onder de stakers neemt toe’’, liet de bond weten.

Woensdag legden de chauffeurs in het streekvervoer het werk voor in ieder geval drie dagen neer. Vakbond CNV geeft aan tot en met vrijdag te staken en bekijkt daarna of verdere acties nodig zijn. FNV besluit vrijdagmiddag of er in het weekeinde en de periode daarna verder wordt gestaakt.

Chauffeurs en machinisten van regionale vervoersbedrijven voeren actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze eisen onder meer een hoger loon, minder werkdruk en extra pauzes.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats