DPDgroup dringt CO2-uitstoot met 11,2 procent terug

DPDgroup dringt CO2-uitstoot met 11,2 procent terug
28-06-2018 09:43 | Milieu | auteur Redactie [FE]

BEST - Pakketbezorger DPDgroup bezorgde in 2017 1,1 miljard klimaatneutrale bezorgingen en staat daardoor op nummer 1 op de Europese vrijwillige compensatiemarkt. Ook op het gebied van uitstoot maakt DPDgroup stappen. Ondanks dat het pakketvolume in 2017 met 10 procent groeide, heeft de pakketbezorger haar actieve CO2-emissiereductie weten te handhaven.

De CO2-uitstoot daalde met 1,6 procent ten opzichte van 2016 en met 11,2 procent ten opzichte van de start in 2013. In 2017 kwam DPDgroup tot haar volgende CO2-reductiedoel via een Sciences Based Targets-initiatief. Ook de ontwikkeling van innovatieve diensten droeg bij aan het terugdringen van emissies, zoals Predict dat goed is voor een uitstootvermindering tijdens de laatste bezorgkilometer van 4 procent.

Klimaatneutrale bezorging zonder extra kosten

DPDgroup zet zich in om al haar klanten klimaatneutrale pakketbezorging te bieden zonder extra kosten. De belofte van klimaatneutraalheid van DPDgroup is onderdeel van het DrivingChangeTM-programma en leunt op drie met elkaar in verband staande principes:

  • Het nauwkeurig meten van de eigen CO2-voetafdruk.
  • Het verminderen van de eigen uitstoot, ondersteund door een intern koolstoffonds, het gebruik van voertuigen met alternatieve brandstoffen en brandstofzuinig rijgedrag, het optimaliseren van routes en het maximaliseren van het laadvermogen van het wagenpark. Verder heeft de toevoeging van 2000 voertuigen die voldoen aan de Euro 6-norm gezorgd voor een verlaging van de gemiddelde leeftijd van het wagenpark tot onder de 5 jaar.
  • Compensatie door investeringen in 7 duurzame en schone energieprojecten die voldoen aan de strengste normen op de markt.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Als delivery expert is alles wat wij doen gericht op maximale efficiëntie in het belang van onze klanten. Daarom richten wij ons op initiatieven waarmee wij het grootste verschil kunnen maken en belangrijke veranderingen in onze maatschappij kunnen ondersteunen. Ter ondersteuning van stedelijke logistieke projecten zijn alle Europese business units gestart met maatwerkinitiatieven voor stedelijke logistiek door onder andere nieuwe stedelijke locaties op te nemen en te kiezen voor alternatieve transportopties met lagere CO2-uitstoot. Dit is een cruciale stap om nog meer bij te dragen aan het terugdringen van vervuiling en verkeersopstoppingen in stadscentra. En wij vinden dat onze klanten hier niet extra voor hoeven te betalen."

DPDgroup is wereldleider in de CEP-sector als het gaat om vrijwillige CO2-compensatie. Dit is goed voor bijna 5 procent van alle CO2-uitstoot die vrijwillig wordt gecompenseerd in Europa.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden