Clicky


Vmbo'ers Maastricht horen uiterlijk maandag meer

Vmbo'ers Maastricht horen uiterlijk maandag meer
27-06-2018 16:27 | Binnenland | auteur ANP

MAASTRICHT - Het VMBO Maastricht geeft uiterlijk maandag duidelijkheid aan de 354 individuele leerlingen en hun ouders of en voor welke vakken ze hun schoolexamens moeten overdoen. Dat laat de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO woensdagmiddag weten.

De school slaagt er dus niet in woensdag al, zoals eerder werd gedacht, leerlingen te bellen over hoe het verder gaat. "Wij hebben afgelopen maandag ons onderzoek naar de schoolexamens afgerond en aan de inspectie overgedragen'', laat LVO in een brief aan de leerlingen weten. "In de brief die de minister vandaag aan de Kamer heeft gestuurd staat dat de Inspectie vandaag tot een oordeel moet komen. Dit oordeel is nog niet voldoende concreet per leerling. Na vandaag moet een externe examencommissie de uitkomsten beoordelen. Zij doen naar verwachting vrijdag een bindende uitspraak. Daarna kunnen wij als school voor elke individuele leerling een plan van aanpak maken.''

De leerlingen weten maandag waar ze aan toe zijn. "Óf je bent geslaagd óf je schoolexamen is nog niet volledig. In dat laatste geval gaan we met jou afspraken maken hoe we die onderdelen zo snel mogelijk kunnen inhalen."

Minister Arie Slob van Onderwijs liet eerder woensdag in een verklaring weten dat er duizenden toetsen niet zijn gemaakt. Het gaat niet om een administratieve fout, aldus de minister, maar om "zeer ernstige tekortkomingen''. Volgens het ministerie "is er een groep voor wie de achterstanden zo ver zijn opgelopen dat mogelijk het jaar opnieuw gedaan moet worden.'' De school kon hier woensdag nog niets over zeggen.