Transport Online - Acht jaar cel voor fatale steekpartij in Amsterdam-West

Acht jaar cel voor fatale steekpartij in Amsterdam-West

Acht jaar cel voor fatale steekpartij in Amsterdam-West
27-06-2018 13:42 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Een 27-jarige man krijgt acht jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van een 40-jarige man op 11 november vorig jaar, in de Admiraal Helfrichstraat in Amsterdam-West. Ook moet hij de nabestaanden bijna 6000 euro schadevergoeding betalen.

De twee mannen kregen aan het eind van de avond ruzie, waarbij de verdachte het slachtoffer met een mes in de borststreek stak. De gewonde man wist een motoragent aan te klampen en het groepje mannen aan te wijzen waar de verdachte deel van uitmaakte. Hoewel de verdachte het op een rennen zette, kon hij kort daarna worden aangehouden. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Bekentenis

Tijdens een latere rit naar het politiebureau bekende de man dat hij, zonder erbij na te denken, iets vreselijks had gedaan en dat hij een lange gevangenisstraf verdiende. Hoewel de man zijn uitspraken later terugtrok en zich verder op zijn zwijgrecht beriep, ziet de rechtbank de verklaring toch als bewijs dat hij de dader is geweest. Daarnaast is ook de verklaring van een anoniem gebleven taxichauffeur van belang. Hij zag de steekpartij vanuit zijn auto gebeuren.

Onherstelbaar leed

De man heeft met zijn daad iemand van het leven beroofd en de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Bij het opleggen van de  gevangenisstraf van 8 jaar heeft de rechtbank onder meer gekeken naar de straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd. De straf valt lager uit dan de 11 jaar die de officier van justitie had geëist, mede omdat de verdachte niet eerder voor een geweldsmisdrijf is veroordeeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions