Clicky


Gebreken en overtredingen bij een derde gecontroleerde vrachtwagens A2

Gebreken en overtredingen bij een derde gecontroleerde vrachtwagens A2 [+foto]
27-06-2018 13:10 | Controles | auteur Redactie [FE]

MAARHEEZE - Gisteren, dinsdag 26 juni, werd door de politie in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer een transportcontrole gehouden op de A2 ter hoogte van Maarheeze. Hierbij werden verschillende processen verbaal uitgeschreven en werden er boeterapporten (Bestuursrechtelijke boetes) opgelegd.

In totaal 33 combinaties werden gecontroleerd en bij 11 voertuigen bleek er iets mis. Er werd onder andere proces verbaal opgemaakt voor gladde banden (te weinig profilering), ontbreken van tankdoppen, vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, het negeren van het inhaalverbod en het niet aanwezig hebben van een gewaarmerkte kopie van de NIWO vergunning (transportvergunning).

Het boeterapport dat werd uitgeschreven was voor het manipuleren van de digitale tachograaf. Hierdoor kan er fraude worden gepleegd met de rij- en rusttijden van de chauffeur. Het gevolg hiervan was dat twee chauffeurs een rijverbod kregen opgelegd van 45 uren (aangezien de verplichte weekendrust niet kon worden vastgesteld) en kunnen de chauffeurs een boete tegemoet zien van elk 1.500 euro en het bedrijf een boete van minimaal 8.800 euro.