Clicky


Delft Hyperloop met DHL naar Californië voor snelheidsrecord

Delft Hyperloop met DHL naar Californië voor snelheidsrecord
27-06-2018 11:18 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - De Atlas 01 van Delft Hyperloop is vertrokken uit Nederland en is per DHL-vliegtuig op weg naar Californië om daar een snelheidsrecord te gaan vestigen. De Atlas 01 is een capsule, ontwikkeld door studenten van de TU Delft voor razendsnel vervoer van mensen en goederen door vacuüm buizen.

Op de plek in Delft waar de 37 studenten maandenlang gewerkt hebben aan het perfectioneren van de Atlas 01, is de capsule veilig ingepakt in een speciaal ontworpen flight case die het complexe systeem schokvrij naar de andere kant van de wereld vervoert.

Hoogwaardige technologie opgebouwd uit magneten en batterijen passeert de grens, wat vraagt om specifieke douane-expertise en ervaring met luchtvracht en zijn regels.

Het team hoopt met Atlas 01 een wereldsnelheidsrecord te vestigen tijdens de Hyperloop Pod Competition van Elon Musk, die bedoeld is om de ontwikkeling van vervoer door buizen te stimuleren. In 2017 won het TU Delft studententeam de eerste hyperloopwedstrijd die gold als bewijs dat het concept werkt. Ook toen was DHL Official Logistics Partner van Delft Hyperloop.

“Nu zijn wij de snelste in wereldwijde deur-tot-deur vervoer en dat willen we blijven. Daarom steunen we met veel enthousiasme dit initiatief dat de grenzen van snelheid en efficiëntie van logistiek wil verleggen”, zegt Ronald Leunisse, Managing Director van DHL Express Nederland.