Clicky


Wethouder België opgepakt wegens plofkraken

Wethouder België opgepakt wegens plofkraken
27-06-2018 10:04 | Buitenland | auteur ANP

LOMMEL/TONGEREN - Een wethouder uit het Belgische Lommel is met haar partner aangehouden in verband met een reeks plofkraken in Vlaanderen. De politie vond achter de woning van de gemeentebestuurder Anick Berghmans onder een zeil een Audi met een Nederlands nummerbord. Die was als vluchtauto gebruikt door een bende die sinds mei zeker zes geldautomaten opblies, onder meer in Lommel, berichtten Belgische media.

Beiden zijn woensdag formeel in verdenking gesteld van diefstal met braak en bendevorming. De laatste overvallen van deze bende waren afgelopen woensdag in Lummen en Lommel. De Belgische politie vermoedt dat de bende vooral uit Nederlandse criminelen bestaat.

Berghmans (38) is sinds 2015 wethouder in Lommel, dat ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van Eindhoven ligt. Ze werd dinsdag aangehouden en is door het gemeentebestuur op non-actief gesteld. Haar advocaat heeft woensdag gezegd dat Berghmans na verhoor door de onderzoeksrechter naar huis mocht. Ze moet wel beschikbaar blijven voor justitie. Haar vriend werd eerder al vrijgelaten. Volgens zijn advocaat is gebleken dat hij er niet betrokken is.