Transport Online - 'Buschauffeurs intimideren elkaar'

'Buschauffeurs intimideren elkaar'

'Buschauffeurs intimideren elkaar'
27-06-2018 09:38 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

HILVERSUM - [update 13:07 uur] Net als bij eerdere stakingen in het streekvervoer was er ook woensdag sprake van intimidatie van werkwillige buschauffeurs. Zo zijn er foto’s gemaakt van chauffeurs die willen werken en zijn bussen aan de poort geblokkeerd. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV). Volgens de FNV worden juist stakers geïntimideerd.

In Hoorn werden volgens de VWOV-woordvoerder foto’s gemaakt van werkwilligen. In Zoetermeer en Heinenoord zijn bussen aan de poort geblokkeerd door er voor te gaan staan of door er vuilnisbakken neer te zetten. Mocht daar concrete aanleiding toe zijn, dan zullen gericht stappen worden ondernomen tegen medewerkers die zich schuldig hebben gemaakt aan intimidatie, aldus de woordvoerder.

Onderhandelaar Paula Verhoef van FNV Streekvervoer zegt dat juist stakers worden geïntimideerd. Zo zijn mensen van tevoren gebeld met de vraag of ze wel of niet gaan staken en wordt ze daarbij gevraagd niet te gaan staken. Uitzendkrachten is gevraagd diensten over te nemen waardoor ze stakingsbreker zouden worden. Stakers mogen ondertussen niet naar binnen om naar het toilet te gaan, zegt Verhoef.

Ze erkent overigens dat er foto’s worden gemaakt. Dat is onder meer om aan te tonen dat uitzendkrachten als stakingsbrekers worden ingezet. "Dat moeten we kunnen aantonen bij de inspectie. Naar aanleiding van de vorige keren loopt hier al onderzoek naar.’’

Van het tegenhouden van bussen bij de poort, kent Verhoef één geval. De emoties liepen volgens haar op. "Maar er is snel ingegrepen en het is opgelost.’’Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions