Canadese en Europese hyperloop partijen starten samenwerkingsverband

Canadese en Europese hyperloop partijen starten samenwerkingsverband
27-06-2018 09:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Toonaangevende Canadese en Europese hyperloopbedrijven hebben vandaag de oprichting van een internationale coöperatie aangekondigd dat zich bezig gaat houden met het definiëren, vastleggen en standaardiseren van de procedures en het raamwerk voor het reguleren van op vacuüm gebaseerde hyperloop transportsystemen.

De coöperatie bestaat uit marktleiders op het gebied van de hyperloopontwikkeling, waaronder TransPod (uit Canada met kantoren in Italië en Frankrijk), Hardt hyperloop (uit Nederland), Zeleros Hyperloop (uit Spanje) en Hyper Poland (uit Polen).

Met deze gezamenlijke overeenkomst is de ontwikkeling van de hyperloop een nieuwe fase ingegaan. Het partnerschap staat open voor alle industriële executives, onderzoeksinstituten, toezichthouders en overheden die bereid zijn zich te committeren aan de verplichtingen, met inbegrip van de dialoog, onderzoek, procedures en beleidsvorming.

Sebastien Gendron, medeoprichter en CEO (TransPod): “De toekomst van op vacuüm gebaseerd transport hangt af van de mogelijkheid om afstanden virtueel te verkleinen en het tot stand brengen van een sterkere, onderling verweven economie en een échte mondiale samenleving. We werken samen met andere leiders die onze passie delen om nieuwe voorstellen en verbeteringen te bedenken voor de manier waarop wij leven en werken. Wij willen deze nieuwe technologie niet afzonderlijk van elkaar ontwikkelen en onze kennis voor onszelf houden, maar wij willen juist samenwerken om zo een hoog niveau van veiligheid en interoperabiliteit te waarborgen. “

Mars Geuze, medeoprichter en CCO (Hardt hyperloop): “Het realiseren van baanbrekende oplossingen op het gebied van transport zoals de hyperloop, vragen om een brede steun van zowel de private als de publieke sector. Het afgelopen jaar hebben diverse marktleiders zich aangesloten bij de hyperloopbeweging. Zij erkennen de wereldwijde uitdagingen en hebben ervoor gekozen, in plaats van stil te zitten, actief mee te participeren. We nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij deze beweging om ervoor te zorgen dat de hyperloop gerealiseerd wordt.”

Juan Vicén, medeoprichter en CMO (Zeleros): “Wij staan aan het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van transport. Samenwerking bij hyperloop standaardisatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hele wereld kan meeprofiteren. Dit is het moment om het volledige potentieel van wereldwijde innovatie aan te tonen.”

Przemysław Pączek, medeoprichter en CEO (Hyper Poland): "Het vastleggen van een internationaal raamwerk voor de ontwikkeling van hyperloop standaarden is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat de voorgestelde oplossingen voldoen aan wettelijke regels en veiligheidseisen. Een goede samenwerking tussen hyperloopbedrijven en onderzoeksinstituten zal moeten leiden tot een snellere invoering van deze baanbrekende technologie. We verwachten dat de effecten van deze wisselwerking aanzienlijk zullen zijn.”

In het kader van deze overeenkomst zullen alle partijen samenwerken aan een gezamenlijke routekaart voor standaardisatie en regelgeving, maar ondertussen blijven zij allen opereren als onafhankelijke bedrijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden