Clicky

 
Transport Online - Olievlek Rotterdam voor driekwart opgeruimd

Olievlek Rotterdam voor driekwart opgeruimd

Olievlek Rotterdam voor driekwart opgeruimd
26-06-2018 13:48 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Van de ruim 200 ton olie die gelekt is in de Rotterdamse haven, is ruim 150 ton opgeruimd. Dat meldt het Havenbedrijf dinsdag. Een gedeelte van de 3e Petroleumhaven is inmiddels weer vrijgegeven. Zaterdag botste een olietanker daar op een steiger, waarna er stookolie in het water kwam.

De opruimwerkzaamheden gaan nog enkele dagen duren. Om de circa vijftig binnenschepen en vijftien zeeschepen in de haven schoon te krijgen, zijn speciale wasstraten ingericht. Inmiddels zijn acht binnenvaartschepen en een zeeschip van drab ontdaan.

Om te voorkomen dat de olie zich verspreidt is een deel van de 3e Petroleumhaven nog afgesloten met een oliewerend scherm. Ook de Geulhaven is nog gestremd.

Bij de Maeslantkering werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een noodopvang voor ruim vijfhonderd besmeurde watervogels. Het tentenkamp staat zo goed als overeind en de vogelwasstraat is in aanbouw. Dinsdagmiddag worden de eerste vogels naar de locatie gebracht. Rijkswaterstaat houdt een liveblog bij over de schoonmaakactie.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats