Clicky


 


Ambulancepersoneel dreigt met acties

Ambulancepersoneel dreigt met acties
26-06-2018 11:55 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Medewerkers in de ambulancezorg dreigen met acties. Volgens vakbond FNV heeft een meerderheid van de leden het overlegresultaat over een nieuwe cao weggestemd. Vooral de voorwaarden op de langere termijn stemt het personeel ontevreden. FNV geeft werkgevers tot 1 augustus de tijd om met betere voorstellen te komen.

Afgesproken was dat de medewerkers dit jaar meer loon zouden krijgen. Volgens de bondsleden wordt de verhoging volgend jaar grotendeels tenietgedaan door de onregelmatigheidstoeslag die vanaf 2019 omlaag gaat. Ook moeten er volgens FNV duidelijkere afspraken komen over eerder kunnen stoppen met werken.

Het kabinet stelde eerder 19,5 miljoen euro extra beschikbaar voor ambulancezorg, waarvan 13,5 miljoen euro bedoeld is voor loonsverhogingen. Het lukte vakbonden en werkgevers volgens FNV niet om samen tot een goede verdeling van het geld te komen. Daarop is besloten de huidige cao, die nog tot eind dit jaar loopt, open te breken en te onderhandelen over een nieuwe overeenkomst.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats