PitPoint gaat 53 bussen van groengas voorzien

PitPoint gaat 53 bussen van groengas voorzien
26-06-2018 09:53 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - PitPoint levert vanaf eind 2018 groengas aan alle 53 bussen van EBS in de regio Voorne Putten. Hiermee verstevigt PitPoint haar positie als grootste leverancier van groengas aan het wegverkeer.

PitPoint gaat hiervoor een strategische samenwerking aan met EBS. EBS gaat deze concessie voor een periode van 10 jaar uitvoeren. PitPoint bouwt twee tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis voor groengasbussen voor EBS en is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud hiervan.

Vorig jaar schreef EBS zich in op de concessie die werd uitgeschreven door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In het bestek zat een goede verdeling tussen duurzaamheid, luchtkwaliteit en vervoer, waar EBS met groengas bussen op een passende manier invulling aan heeft gegeven. MRDH verwoordt het zelf als volgt: “EBS heeft een compleet vervoeraanbod bij ons neergelegd. De inwoners krijgen busvervoer dat vergelijkbaar is met de huidige situatie, met bussen die rijden op groengas.”

Groengas in de transitie naar emissievrij openbaar vervoer

EBS heeft bewust gekozen voor groengas. Met groengas wordt 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn. Dit maakt groengas de meest efficiënte manier om ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.

Jan Theo Hoefakker, MD Commercial Sales bij PitPoint: ”Groengasbussen zijn een voordelig en duurzaam alternatief voor dieselbussen en kunnen nu al volledig worden ingezet. Wij zijn ontzettend blij met deze overeenkomst omdat EBS hiermee laat zien dat groengas de ideale transitiebrandstof is in de weg naar een emissievrij OV.”

De keuze voor PitPoint als leverancier was voor EBS geen moeilijke volgens Wim Kurver, CEO van EBS: “We hebben PitPoint leren kennen als partner die meedenkt en met oplossingen komt. We zijn blij op een ervaren partner als PitPoint te kunnen rekenen bij deze implementatie in en voor EBS nieuwe regio.”

PitPoint gaat binnenkort aan de slag met het realiseren van de twee tankstations.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,473

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden