'Opvang migranten op twee militaire bases VS'

'Opvang migranten op twee militaire bases VS'
25-06-2018 20:12 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - Het Amerikaanse leger treft voorbereidingen voor de opvang van immigranten op twee militaire bases in Texas. Amerikaanse regeringsbronnen zeiden dat het de bedoeling is tijdelijke kampementen in te richten op Fort Bliss en de Goodfellow Air Force Base.

In Fort Bliss zou een kampement worden ingericht voor gezinnen waarvan de ouders strafrechtelijke vervolging wacht omdat ze illegaal de VS zijn binnengekomen. Op de Goodfellow Air Force Base zou opvang worden geregeld voor kinderen die zonder ouder de grens zijn overgestoken.

Minister van Defensie Jim Mattis had al eerder gezegd dat er opvang op twee militaire bases zou komen, maar hij zei niet om welke locaties het gaat.

President Donald Trump maakte vorige week een einde aan het omstreden beleid kinderen van illegalen na aankomst in de VS te scheiden van hun ouders en apart vast te zetten. Illegale immigranten met kinderen krijgen bovendien voortaan voorrang bij de afwikkeling van de procedures.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden