Politie: brandstichting wooncomplex Wittebrug Poeldijk

Politie: brandstichting wooncomplex Wittebrug Poeldijk
25-06-2018 17:44 | Binnenland | auteur ANP

POELDIJK - De brand afgelopen weekend in appartementencomplex Wittebrug in Poeldijk, gemeente Westland, is vermoedelijk aangestoken. Dat zegt de politie op basis van getuigenverklaringen en technisch onderzoek.

De brandweer ontruimde in de nacht van zaterdag op zondag 122 woningen omdat in het gebouw een dikke zwarte rook hing. De brand was snel geblust en niemand raakte gewond, wel moesten drie bewoners naar het ziekenhuis nadat ze veel rook hadden ingeademd. Tientallen appartementen zijn door roet- en rookschade onbewoonbaar. De meeste bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in een hotel.

In het complex is wel een negentienjarige man uit De Lier aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en niet weg wilde gaan. Maar de politie brengt hem niet in verband met de brand.

"Het onderzoek naar de oorzaak van de brand is nog in volle gang en we roepen mogelijke getuigen op zich te melden'', aldus een woordvoerder. Ook hoopt de politie beelden te krijgen van bewakingscamera's in de omgeving.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden