7 procent meer loon voor rijksambtenaren

7 procent meer loon voor rijksambtenaren
25-06-2018 17:32 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Rijksambtenaren krijgen er de komende anderhalf jaar 7 procent bij, als de leden van de vakbonden akkoord gaan. De eerste 3 procent kan er al per 1 juli bij komen.

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) en de bonden zijn dit overeengekomen voor de nieuwe cao bij het Rijk. Ollongren noemt het een mooi resultaat: "Meer dan de gemiddelde loonontwikkeling in de markt. Zo profiteren ook rijksambtenaren mee van de economische groei.''

Behalve de loonsverhoging krijgen werknemers meer invloed op hun roosters en komen er keuzemogelijkheden wanneer vakantiegeld en eindejaarsuitkering worden uitbetaald.

De nieuwe cao, die loopt van 1 januari dit jaar tot 1 juli 2020, geldt voor alle 120.000 rijksambtenaren. Per 1 juli gaan de salarissen voor rijksambtenaren met 3 procent omhoog, op 1 juli 2019 met 2 procent en per 1 januari 2020 weer met 2 procent. Ook is er in januari volgend jaar een eenmalige uitkering van 450 euro bruto.

De onderhandelingen, die begonnen in december, verliepen moeizaam en werden onderbroken door meerdere acties. De vakbonden eisten een loonbod van Ollongren. Nadat de bewindsvrouw met een loonbod was gekomen, besloten de bonden het overleg te hervatten. De minister stelde voor de loonsverhoging van 7 procent uit te smeren over drie jaar in plaats van anderhalf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden