Clicky

 
Transport Online - Aantal ongevallen met vracht- en bestelwagens op overwegen toegenomen

Aantal ongevallen met vracht- en bestelwagens op overwegen toegenomen

Aantal ongevallen met vracht- en bestelwagens op overwegen toegenomen
25-06-2018 11:43 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Vorig jaar waren er zes ongevallen op overwegen waar vracht- of bestelwagens bij betrokken waren. Daarom vraagt ProRail om extra alertheid op overwegen.

Het ging in 2017 onder andere mis in Wouw en Venlo. Daar botsten treinen op vrachtwagens die stil kwamen te staan op beveiligde overwegen. Ook op een onbeveiligde overweg in Heiloo werd een chauffeur verrast door een trein. Gelukkig raakte er daar niemand gewond.

"Een trein kan niet even uitwijken of snel stoppen als een overweg geblokkeerd is", zegt ProRail. "Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je nooit stil komt te staan op een overweg. Schat dus goed in hoe lang je voertuig is en of je ruimte genoeg hebt. Doe ook geen speciale verrichtingen op een overweg. Als de bel gaat rinkelen dan kan de trein er binnen 21 seconden zijn. Ook komt het soms voor dat de vrachtwagen te hoog is en daardoor de bovenleiding kapot trekt."

Wil je met een bijzonder of exceptioneel voertuig een overweg oversteken? Kijk dan hier wat je vooraf moet doen om je oversteek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden