Clicky


STEF neemt EXPRESS MAREE over

STEF neemt EXPRESS MAREE over
25-06-2018 09:51 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

PARIJS - STEF en EXPRESS MAREE kondigen samen de ondertekening van een intentieverklaring aan waardoor EXPRESS MAREE op 2 juli 2018 voor honderd procent wordt overgedragen aan STEF. Dankzij deze overeenkomst breidt de STEFgroep haar dienstverlening voor vis- en aanverwante producten uit en wordt de operationele dekking in Frankrijk versterkt.

EXPRESS MAREE werd opgericht in 1948 en heeft zich gespecialiseerd in het transport en de logistiek van seafood producten in Frankrijk, maar ook op internationaal vlak. Deze historisch gegroeide core business vertegenwoordigt 75 procent van de bedrijfsactiviteiten. De onderneming telt in Frankrijk 450 medewerkers en beschikt over negen vestigingen.

STEF is zelf ook al meer dan 40 jaar actief op deze markt in Frankrijk en de rest van Europa. In 2017 werd STEF Seafood opgericht, een business unit speciaal voor visserijproducten die de eisen van deze gespecialiseerde markt beter moet beantwoorden. De business unit bestaat uit 700 medewerkers en 17 vestigingen in Frankrijk en Italië.

Dankzij deze overeenkomst kan STEF Seafood de klanten en partners van SEAFOODWAYS een volledige dekking van Frankrijk verzekeren en dus voortaan ook het zuidoosten van het land en LanguedocRoussillon bedienen.

Michel Fons, directeur Seafood binnen de STEF-groep, stelt: “De overname van EXPRESS MAREE, van oudsher partner van STEF, komt voort uit het feit dat beide ondernemingen en teams elkaar uitmuntend aanvullen. Dankzij deze externe, symbolische stap zet de STEF-groep zijn groei- en specialisatiestrategie op de markt van vis- en aanverwante producten kracht bij. Door onze best practices te bundelen, zullen onze klanten van nog meer toonaangevende knowhow kunnen profiteren.

Op deze manier kunnen we onze activiteiten in Frankrijk aanvullen en onze ontwikkelingsdynamiek op deze veeleisende markt versnellen.” Julien Raynaud, algemeen directeur EXPRESS MAREE, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd dat we kunnen steunen op een grote groep als STEF, een groep waarmee we al jaren nauw samenwerken, met name in SEAFOODWAYS, het Europese netwerk voor de verzameling en distributie van vis- en aanverwante producten. Dit is de logische volgende stap die onze klanten continuïteit op het vlak van dienstverlening én kwaliteit garandeert in het kader van dit erkende Europese netwerk.”

Julien Raynaud zal de directie van STEF Seafood versterken als algemeen operationeel directeur van EXPRESS MAREE. 

Foto's

  • J.Roeland
    STEF
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions