Transport Online - Minstens 800 watervogels besmeurd met olie na aanvaring tanker

Minstens 800 watervogels besmeurd met olie na aanvaring tanker

Minstens 800 watervogels besmeurd met olie na aanvaring tanker
24-06-2018 13:31 | Aanvaringen | auteur ANP

MAASSLUIS - Minstens achthonderd vogels zijn besmeurd met stookolie die zaterdag uit een tanker in de Derde Petroleumhaven in Rotterdam lekte. Dat zegt een woordvoerder van Reddingsteam Zeedieren Nederland.

Tien tot vijftien dierenambulances en verschillende boten van de brandweer worden ingezet om de dieren te redden over een stuk van ongeveer tien kilometer tot aan Hoek van Holland. Een klein deel is inmiddels meegenomen om te worden schoongemaakt en geprobeerd wordt totdat het donker wordt er zoveel mogelijk te redden, maar de verwachting is dat meerdere dieren het niet zullen overleven. In ieder geval een zwaan is al overleden, aldus de woordvoerder.

De besmeurde vogels werden aanvankelijk opgevangen bij de Stichting Vogelklas Karel Schot, maar die kan de drukte volgens de zegsman niet meer aan. Rijkswaterstaat gaat volgens het protocol bij olierampen een noodhospitaal neerzetten op een nog te bepalen plek.

Onder de besmeurde vogels zijn onder meer zwanen, ganzen en eenden. Vooralsnog zijn geen besmeurde zeehonden of zeehondenpups, die ook rondzwemmen in het gebied, gezien. "Die laten we nu even met rust, zodat ze op de kant blijven’’, aldus de woordvoerder.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions