Clicky


 


Politie evalueert eigen rol Pinkpopdrama

Politie evalueert eigen rol Pinkpopdrama
23-06-2018 10:05 | Ongevallen | auteur ANP

LANDGRAAF - De politie in Limburg houdt haar eigen rol tegen het licht in het Pinkpopdrama van afgelopen maandag. Zo wordt gekeken of surveillerende agenten in de ongevalsnacht in de buurt van de Mensheggerweg in Landgraaf zijn geweest en of ze daar mensen hebben gewaarschuwd of andere actie hebben ondernomen, bevestigt de politie na een bericht van 1Limburg.

Die evaluatie maakt deel uit van het onderzoek naar de toedracht van het dodelijk ongeluk, waarbij een vrijwilliger van Pinkpop om het leven kwam. Drie mensen - twee mannen en een vrouw - raakten zwaargewond. Zij zaten waarschijnlijk op de weg.

Het dodelijk ongeluk gebeurde na afloop van het driedaagse festival in Landgraaf, rond 4.00 uur 's nachts. Op de weg gold op dat moment een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De weg was tijdens het festival beperkt toegankelijk maar niet helemaal afgesloten, om een naburig bedrijventerrein bereikbaar te houden.

De 34-jarige man uit Heerlen die verdacht wordt van het veroorzaken van de dodelijke aanrijding, is vrijdag vrijgelaten. De man reed door na het ongeluk, maar meldde zich enkele uren later bij de politie in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft geen aanwijzingen dat de man opzettelijk op een groep mensen is ingereden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats