Clicky


Justin Kluivert tekent voor vijf jaar bij AS Roma

Justin Kluivert tekent voor vijf jaar bij AS Roma
22-06-2018 19:21 | Sport | auteur ANP

ROME - Justin Kluivert heeft een contract voor vijf jaar getekend bij AS Roma. De Italiaanse club en Ajax rondden de overgang van de negentienjarige aanvaller vrijdag af.

Ajax krijgt 17,25 miljoen euro van Roma. Dat bedrag kan door bonussen en een doorverkooppercentage nog oplopen tot 22,75 miljoen euro. Kluivert had in Amsterdam een contract tot medio volgend jaar, maar hij wilde dat niet verlengen.

"Ik voel me geweldig", zegt Kluivert. "Ik ben bij een ongelooflijke club terechtgekomen en kan niet wachten te beginnen. Roma is een geweldige club voor mij. Ik denk dat ze me hier kunnen laten groeien tot een grotere en sterkere speler en dat ik hier mooie dingen kan laten zien."

Technisch directeur Monchi van AS Roma is verheugd met de transfer. "Justin is al een van de meest opwindende jonge spelers in het Europese voetbal. Daarom was het ook niet makkelijk om hem naar Rome te halen, maar Justin gelooft erin dat AS Roma een perfecte club voor hem is om zich verder te ontwikkelen."

Kluivert werd in 2007 opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde in september 2016, op zeventienjarige leeftijd, in de hoofdmacht. Hij speelde 56 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin scoorde hij dertien keer. De zoon van oud-international Patrick Kluivert debuteerde in maart tijdens de oefeninterland tegen Portugal in het Nederlands elftal.

Bij AS Roma wordt Kluivert ploeggenoot van Kevin Strootman en Rick Karsdorp. De Romeinse ploeg eindigde afgelopen seizoen als derde in de Serie A en is daardoor automatisch geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.