Transport Online - Cao voor grondpersoneel KLM

Cao voor grondpersoneel KLM

Cao voor grondpersoneel KLM
22-06-2018 13:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTELVEEN - Het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij KLM krijgt er tot 1 juni 2019 in totaal 2,5 procent loon bij. Ook worden er meer mensen aangenomen om de werkdruk te verlichten en zijn er afspraken gemaakt over uitstroommogelijkheden voor oudere werknemers. KLM en vakbond FNV hebben daarover een principeakkoord bereikt.

Het grondpersoneel krijgt er per 1 november 1 procent loon bij en op 1 februari nog eens 1,5 procent. Daarnaast krijgen alle werknemers een persoonlijk budget van 1,97 procent dat ze kunnen uitgeven aan opleiding of verlof of aan hun inkomen kunnen toevoegen.

Voor de oudere werknemers wordt het mogelijk om vanaf hun zestigste drie jaar lang 80 procent te gaan werken tegen 90 procent van hun loon en met behoud van pensioenopbouw. Om de werkdruk te verlichten worden er bovendien extra mensen aangenomen.

KLM en FNV waren al geruime tijd in onderhandeling over een nieuwe cao voor de 14.500 man grondpersoneel. Die klaagden over de werkdruk, het fysiek zware werk en het loon. De leden van FNV moeten nog instemmen met het akkoord.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,296

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions