Clicky

 
Transport Online - Mark van Bommel volgt Cocu op bij PSV

Mark van Bommel volgt Cocu op bij PSV

Mark van Bommel volgt Cocu op bij PSV
22-06-2018 12:12 | Sport | auteur ANP

EINDHOVEN - Mark van Bommel is de nieuwe hoofdtrainer van PSV. Hij is de opvolger van Phillip Cocu, die naar het Turkse Fenerbahçe vertrekt.

De 41-jarige Van Bommel heeft overeenstemming bereikt over een driejarig contract, zo bevestigt de kampioen uit Eindhoven. De oud-middenvelder was het afgelopen seizoen al jeugdtrainer bij PSV. Hij leidde de hoogste jeugdploeg naar de landstitel.

"Het ging allemaal heel snel, maar we zijn goed voorbereid”, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands over het vertrek van Cocu. "We weten dat wanneer je succesvolle mensen als Phillip in huis hebt, het kan gebeuren dat zij met een mededeling als deze komen. Daarom zijn we al twee jaar geleden een traject met Mark aangevangen. Hij is er klaar voor.”

Van Bommel, die als speler vier keer kampioen werd met PSV, is op dit moment assistent van bondscoach Bert van Marwijk van Australië op het WK in Rusland. Van Bommel heeft Jürgen Dirkx als assistent gekozen. Beide oud-voetballers werkten het afgelopen seizoen ook samen bij PSV onder 19. Dirkx vervangt Chris van der Weerden, die met Cocu naar Istanbul verhuist . Ruud Brood liet eerder al weten dat hij als assistent bij het eerste elftal blijft

"Het moment waarop je bij een A-selectie begint valt niet altijd te regisseren. Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen", reageert Van Bommel, die pas uitgebreid zal ingaan op zijn aanstelling als zijn werk bij Australië er op zit. "Alle focus ligt op het WK", stelt hij.

De 47-jarige Cocu werd de afgelopen vijf jaar drie keer kampioen met PSV. Hij liet zijn ploeg overwinteren in de Champions League en won twee keer de Johan Cruijff Schaal en eenmaal de KNVB-beker. "Dat hij na zo’n succesvolle periode een keer een stap wil zetten, is een logische consequentie daarvan”, weet Gerbrands. "Omdat we onze zaken op orde hebben, hebben we direct door kunnen schakelen. De scenario’s lagen al klaar. Mark is bij de jeugd klaargestoomd voor het grote werk. Bovendien heeft hij internationale ervaring als assistent-bondscoach. Ook zijn ervaring op het WK gaat ons helpen. We hebben alle vertrouwen in hem.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions