Clicky


TLN pleit voor MTM verhoging binnen Benelux naar 50 ton

TLN pleit voor MTM verhoging binnen Benelux naar 50 ton
21-06-2018 17:12 | België | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Het maximaal toegestane gewicht voor vrachtauto’s bij grensoverschrijdend vervoer in de Benelux moet naar 50 ton, vindt TLN. De brancheorganisatie bespreekt deze wens volgende week met zijn Vlaamse, Waalse en Luxemburgse zusterorganisaties.

​De wens volgt op het besluit van Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) vorige week, dat zij nu graag in Vlaanderen ook een maximaal toegestaan gewicht van 50 ton zien, in plaats van de huidige 44 ton. In Wallonië geldt sinds 1 mei ook een maximum van 50 ton. In Nederland is dat al jaren zo. In Luxemburg geldt nu nog wel een maximum van 44 ton.

TLN steunt de oproep van TLV en gaat graag nog een stap verder. TLN wil dat in de gehele Benelux hetzelfde maximum toegestane gewicht geldt en dat het ook mogelijk moet zijn om met een vrachtauto de grenzen van de afzonderlijke landen in de Benelux over te gaan.

In de Europese Unie geldt een maximum toegestaan gewicht van 40 ton; de Benelux heeft als uitzondering de mogelijkheid daarvan af te wijken. Het liefst ziet TLN dat in de gehele EU een maximum van 50 ton geldt en dat ook grensoverschrijdend vervoer met dat gewicht mogelijk moet zijn. Het is niet waarschijnlijk dat dit op korte termijn gebeurt: dit is een traject dat wat langer kan duren.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
  • CSE
    CSE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions