Clicky


Veroordelingen in faillissementsfraudezaken

Veroordelingen in faillissementsfraudezaken
21-06-2018 17:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - Het OM Noord-Nederland bracht vandaag zeven faillissementsfraudezaken aan bij de politierechter in Groningen. In vijf gevallen kwam de politierechter tot een veroordeling, één verdachte werd vrijgesproken en in één geval werd de zaak op verzoek van de verdediging aangehouden.

De verdachten werden vervolgd voor het bewust achterhouden van de administratie van de failliete BV’s. Curatoren kunnen daardoor hun taak niet goed uitvoeren wat tot gevolg heeft dat schuldeisers gedupeerd worden.

De verdenkingen tegen de verdachten, vier uit Drenthe, twee uit Groningen en een uit Friesland, waren onder andere bedrieglijke bankbreuk, het knoeien met kassastaten, flessentrekkerij en het verstrekken van onvoldoende inlichtingen over inkomsten en werkzaamheden aan curatoren.

Het OM eiste in twee zaken gevangenisstraffen van acht en vier maanden, en in de andere zaken werkstraffen van 90, 120 en 150 uur. De rechtbankvonniste nagenoeg conform de eis van de officier. De verdachte uit Friesland werd vrijgesproken omdat de rechter vond dat onvoldoende duidelijk was hoe de contacten met de curator waren gelopen. Het OM eiste in deze zaak 150 uur werkstraf. De officier beraadt zich nog of hij in hoger beroep gaat.

Foto's

  • Bek en Verburg BV
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions