Clicky


Beaulieu International Group reduceert de CO2-uitstoot met 300 ton dankzij zijn duurzame containertransportprogramma

Beaulieu International Group reduceert de CO2-uitstoot met 300 ton dankzij zijn duurzame containertransportprogramma
21-06-2018 17:05 | Transport | auteur Redactie [FE]

WAREGEM - Beaulieu International Group (B.I.G.) maakte vandaag de resultaten bekend van hun wereldwijde, multimodale logistiekplatform dat watertransport gebruikt om minder afhankelijk te zijn van vrachtwagens. Dit succesvolle programma heeft in 2017 de containertransportgerelateerde CO2-uitstoot van het bedrijf met 36 procent gereduceerd, en het doel is om de komende jaren de uitstoot verder te reduceren naar 55 procent.

Het programma is sinds de start in 2015 aanzienlijk gegroeid, en op dit moment wordt 60 procent van alle containers getransporteerd via binnenvaartschepen die vanuit de River Terminal Wielsbeke (RTW) vertrekken. De RTW fungeert als de centrale binnenlandse haven van B.I.G., en verbindt het bedrijf via de haven van Antwerpen met de grootste scheepvaartroutes en bestemmingen ter wereld. De containertransportorganisatie is opgericht in nauwe samenwerking met RTW-operator Delcatrans, die binnenvaartschipdiensten aanbiedt, en Manuport Logistics, die als 4 PL-partner (Fourth Party Logistics) opereert voor B.I.G.

Voorheen gingen alle containerladingen per vrachtwagen naar de haven van Antwerpen, een rit van 90 km. Door te kiezen voor watertransport zijn reistijden betrouwbaarder geworden, aangezien files niet langer een factor zijn; er zijn minder vrachtwagens op de weg, wat de drukte in het verkeer voor andere weggebruikers vermindert, en de CO2 -uitstoot van het bedrijf is gedaald. In 2017 heeft het bedrijf 3.000 containers verscheept via een combinatie van weg- en watertransport, waardoor de CO2-uitstoot met 300 ton is afgenomen, vergeleken met alleen wegtransport.

"B.I.G. vindt het belangrijk efficiënte en duurzame transportoplossingen aan te bieden," zegt Isabelle Vandamme, Group Supply Chain & Procurement Director bij B.I.G. "Daarom is watertransport van RTW naar de haven van Antwerpen zo belangrijk voor B.I.G. en blijft dit de komende jaren ook zo. Ons doel is zelfs om dit jaar 10 procent meer binnenvaartschepen te gebruiken. Een uitbreiding van de capaciteit van binnenvaartschepen is gepland voor de komende jaren: deze wordt verhoogd van 60 naar 90 TEU (Twenty-foot Equivalent Unit)."

"Zelfs al ligt de verantwoordelijkheid van dit duurzaamheidsprogramma hoofdzakelijk bij onze transport- en logistieke afdelingen," aldus Luc Speecke, Chief Operating Officer, "geloven wij dat het succes niet mogelijk zou zijn geweest zonder de steun van de gehele organisatie. Deze manier van denken is ook terug te zien bij andere duurzaamheidsprogramma's die we op het moment onderzoeken en testen. Als blijkt dat deze programma's net zo succesvol zijn als verwacht, passen we ze binnenkort toe in het hele bedrijf."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions