Clicky


TVM waarschuwt voor verduistering via failliet Faiton Logistics

TVM waarschuwt voor verduistering via failliet Faiton Logistics
21-06-2018 16:07 | Transport | auteur Redactie [FE]

HOOGEVEEN - Via verschillende kanalen ontvangt TVM verzekeringen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en vervolgens verduistert. Uit onderzoek blijkt dat gebruik gemaakt wordt van de naam van een vervoerder die sinds begin dit jaar failliet is. Helaas blijkt een aantal zendingen inmiddels te zijn geladen en niet afgeleverd.

TVM waarschuwt daarom voor deze vorm van transportcriminaliteit.

De naam van de failliete vervoerder is: Faiton Logistics BV - Panningen. De zendingen worden aangenomen met deze e-mailadressen: info@faitonlogistics.nl en/of bram_rutten@hotmail.com

Mogelijke gevolgen

TVM waarschuwt: "U blijft als vervoerder ten aanzien van uw opdrachtgever verantwoordelijk voor de gedragingen van de door u ingeschakelde ondervervoerder. Op grond van het CMR-verdrag (art. 3) bent u daarvoor aansprakelijk. Verduistering door de ondervervoerder wordt u zwaar aangerekend (art. 29 CMR) en kan voor u als ondernemer leiden tot grote financiële gevolgen."

TVM vraagt met deze waarschuwing aandacht om een bijdrage te blijven leveren om elke vorm van criminaliteit een halt toe te roepen.