Clicky


Jaar cel voor fatale ruk aan handrem

Jaar cel voor fatale ruk aan handrem
21-06-2018 15:41 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Een 47-jarige Groninger heeft een jaar celstraf gekregen omdat hij als passagier een forse ruk aan de handrem heeft gegeven van een auto die 70 kilometer per uur reed. Daarmee veroorzaakte hij een verkeersongeval waardoor een 35-jarige passagier om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. Hij moet zijn rijbewijs voor drie jaar inleveren.

De rechtbank gelooft de verklaring van de man dat hij de gevolgen van het ongeval niet heeft gewild en sprak hem vrij van poging tot doodslag en zware mishandeling. De rechtbank acht bewezen dat hij met het aantrekken van de handrem als bestuurder heeft gehandeld en noemt zijn actie zeer onvoorzichtig. De officier van justitie had vier jaar cel geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De vier reden in november 2016 in een bestelbus terug na een voetbalwedstrijd in Frieschepalen naar Groningen. De verdachte wilde op een bepaald punt uitstappen, maar de bestuurder stopte niet. Daarop zou de verdachte aan de handrem hebben getrokken. De bus slipte en botste tegen de pijlers van een spoorwegviaduct in de stad Groningen.