Transport Online - Wilders doet aangifte tegen DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan

Wilders doet aangifte tegen DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan

Wilders doet aangifte tegen DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan
21-06-2018 15:35 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders doet donderdag aangifte tegen DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan om het plan nepadvertenties te gaan inzetten tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee moesten Wilders en de PVV in een slecht daglicht worden geplaatst. Wilders twittert dat hij met reclameman Eduard Nandelall, die meedacht over het campagneplan, heeft gesproken. "De nep-banner kwam van Azarkan zelf!''.

Wilders doet om 19.00 uur aangifte tegen Azarkan wegens smaad en laster. Azarkan zegt niet meer te weten wie de nepadvertentie bedacht. Hij doet die bovendien af als een vluchtig ideetje, dat al gauw de prullenbak inging. Niet DENK, maar Wilders zelf produceert nepnieuws, stelt hij, met een verwijzing naar de nepfoto van D66-leider Alexander Pechtold die Wilders tijdens de verkiezingscampagne verspreidde. "Hou op met klagen, dramaqueen'', twittert Azarkan.

Nandelall zelf stapt ook naar de politie. Hij onthulde dat DENK de nepnieuwscampagne overwoog en vindt dat Azarkan zijn goede naam heeft aangetast. Azarkan op zijn beurt beweert dat Nandelall de advertentiecampagne op eigen houtje opzette en dat vervolgens hem in de schoenen schoof.

DENK overwoog in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar in naam van de PVV te adverteren met de leus: 'Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren'. Boven de slogan zou een beeltenis van Wilders prijken en wie erop zou klikken zou terechtkomen op de website van de PVV. Onlinemarketeer Nandelall kreeg opdracht daar voorbereidingen voor te treffen, maar DENK schoot het plan uiteindelijk toch af.

Nandelall stelt dat de opdracht van Azarkan zelf kwam. Die zou ook hebben geweten van de ietwat aangepaste proefadvertentie die de onlinemarketeer op internet plaatste om te testen of Facebook de slogan accepteerde. "Azarkan probeert mij nu voor de bus te gooien, terwijl hij al die tijd wist dat de testadvertentie online stond.'' De DENK-fractievoorzitter zelf houdt vol dat Nandelall buiten zijn medeweten om doorwerkte aan de campagne.

DENK noemt Nandelall een dubieuze bron. De partij bracht opnamen naar buiten van een gesprek tussen Azarkan en hem, waarin de reclameman Azarkan lijkt vrij te pleiten en stelt dat de zaak is opgeblazen door journalisten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions