Transport Online - Passagiers AirAsia ziek wanneer piloot airco op vol vermogen zet [+video]

Passagiers AirAsia ziek wanneer piloot airco op vol vermogen zet

Passagiers AirAsia ziek wanneer piloot airco op vol vermogen zet [+video]
21-06-2018 14:11 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BAGDOGRA - Passagiers zijn op een vliegveld in India ziek geworden nadat een piloot de airconditioning op vol vermogen had gezet. Het vliegtuig vulde zich met rook en de passagiers werden misselijk en moesten overgeven.

Volgens het Indiase NDTV was de vlucht al vier uur vertraagd en wilden de passagiers vanwege de harde regen buiten het toestel nog niet verlaten. De piloot besloot daarop de passagiers het vliegtuig uit te jagen door de airco op vol vermogen te zetten.

Schokkende beelden laten zien dar de passagiers vanwege de rook het toestel niet kunnen verlaten en dat sommigen zelfs ziek worden.

De video vanuit het vliegtuig werd op Facebook gedeeld door de directeur van een oliemaatschappij Dipankar Ray, die zei dat het een beangstigende ervaring was. Er is te horen hoe passagiers schreeuwen en klagen als ze uit hun stoelen komen maar omdat ze bijna niets kunnen zien door de rook kunnen ze het vliegtuig niet verlaten.

AirAsia zegt in een verklaring dat er inderdaad een vertraging was maar zei dat de airco was ingeschakeld vanwege de hoge vochtigheidsgraad. Het bedrijf zegt het te betreuren dat de passagiers hier ongemak van hebben ondervonden en wil bevestigen dat de veiligheid altijd boven alles gaat.

De mist die onstond door de airco is volgens AirAsia een normaal verschijnsel wanneer deze gebrukt wordt in vochtige omstandigheden. Het bedrijf beweert eveneens dat passagiers drankjes zijn aangeboden maar volgens de heer Ray, die het filmpjhe plaatste, is dit niet waar en moesten zij zelf op het vliegveld iets te drinken kopen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions