Clicky

 
Transport Online - Hoge boetes voor frauderende buitenlandse chauffeurs in Denemarken

Hoge boetes voor frauderende buitenlandse chauffeurs in Denemarken

Hoge boetes voor frauderende buitenlandse chauffeurs in Denemarken
21-06-2018 11:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING - De Deense politie heeft in de afgelopen dagen weer een aantal fikse boetes uitgedeeld aan buitenlandse vrachtwagenchauffeur die het niet zo nauw namen met de regels en gefraudeerd en/of gemanipuleerd hadden.

Zo werd op 7 juni een Roemeense vrachtwagenchauffeur op rustplaats Ålsbo in Funen van de weg gehaald. De vrachtwagen werd op verschillende manieren gemanipuleerd en de rij- en rusttijden werden overtreden. Dit resulteerde in een boete van bijna 4.500 euro.

Het transportbedrijf betaalde de boete meteen omdat zij geen rechtszaak wilde. De reparatie die nodig was om alle apparatuur weer uit te bouwen bij een erkend garagebedrijf kostte het bedrijf nog eens 10.000 euro voordat het voertuig weer verder mocht rijden van de politie.

Op 13 juni werden twee Turkse vrachtwagens gecontroleerd op rustplaats Hylkedal Ø in Kolding. Eén van de vrachtwagens had een fout aan de ABS van de oplegger en werd gesommeerd dit te laten repareren in een garage.

In de andere vrachtwagen had de chauffeur meerdere keren zonder bestuurderskaart gereden en hiervoor de OUT-functie gebruikt. Hierdoor had hij enorme schendingen van de rij- en rusttijd. Daarnaast had hij de snelheidsbegrenzer van de vrachtwagen ingesteld op 92 kilometer per uur.

Het bedrijf ontving een totale boete van 24.000 euro. Het voertuig wordt nog steeds door de politie vastgehouden omdat het bedrijf de boete nog niet heeft betaald.

Op 19 juni werd een Poolse vrachtwagen met een Roemeense chauffeur gecontroleerd. De chauffeur reed met een dubbele chauffeurskaart. Daarom werd hij beschuldigd van schending van het wetboek van strafrecht en de regels inzake rij- en rusttijden.

Er is een totale boete van 16.500 euro opgelegd. Het Deense bedrijf dat de Poolse dochteronderneming bezit heeft ermee ingestemd de boete te betalen om het voertuig vrij te krijgen. Daarnaast wacht hen een rechtszaak omdat rijden met een chauffeurskaart van iemand anders in Denemarken bestraft wordt met gevangenisstraf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats