Politie redt kinderen uit onlineseksnetwerk

Politie redt kinderen uit onlineseksnetwerk
21-06-2018 10:09 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Nederlandse, Australische en Filipijnse politie hebben de afgelopen dagen achttien Filipijnse kinderen uit een onlineseksnetwerk gehaald. De kinderen, van wie de jongste vijf maanden oud is, werden door hun familie aangeboden voor onlinemisbruik.

Mensen die inlogden op het netwerk lieten de kinderen op bestelling misbruiken. Zij gaven via chatgesprekken aan wat zij wilden zien, spraken een prijs af en konden het misbruik vervolgens via de webcam rechtstreeks bekijken, aldus de politie. De kosten zijn gemiddeld tussen de 15 en 20 euro.

Onder de kopers zijn ook Nederlanders. De informatie die tijdens de onderzoeken over hun is verzameld, is aan de Nederlandse politie gegeven. Of er al aanhoudingen zijn verricht is niet bekend.

De kinderen konden worden gered door samenwerking tussen de Filipijnse, de Nederlandse en de Australische politie. Bij vijf verschillende onderzoeken was de Nederlandse politie-liaisonfunctionaris in Manilla betrokken. Hij is speciaal voor de bestrijding van kindersekstoerisme op de Filipijnen. Ook een medewerker van het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid werkte ter plaatse mee.

De onderzoeken leidden ertoe dat op verschillende plekken in het land kinderen konden worden gered uit misbruiksituaties. Zo haalde de politie in het noorden van de Filipijnen vijf kinderen uit een woning die door hun ouders en grootouders werden aangeboden voor online seksshows. De kinderen waren tussen vijf maanden en twaalf jaar oud.

De Nederlandse liaisonfunctionaris in Manilla Farid El Hamouti is geschrokken van het gemak waarmee mensen seksshows kunnen kopen. "Het is allemaal heel laagdrempelig. Zowel de kopers als de aanbieders lijken het misbruiken van kinderen de normaalste zaak van de wereld te vinden", zegt hij.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden