Verongelukte duikers Grevelingenmeer waren weg kwijt in wrak

Verongelukte duikers Grevelingenmeer waren weg kwijt in wrak
20-06-2018 17:19 | Binnenland | auteur ANP

DRIEBERGEN - De twee mannen die eind mei dood werden aangetroffen in een scheepswrak in het Grevelingenmeer zijn waarschijnlijk verongelukt doordat zij hun oriëntatie hadden verloren. Dit meldt de politie woensdag na uitgebreid onderzoek. Hun duikuitrustingen vertoonden geen gebreken. Het lijkt er sterk op dat de duikers de weg kwijtraakten in het achterdeel van het schip Le Serpent, dat ter hoogte van Scharendijke (Zeeland) ligt.

Slecht zicht onder water, bijvoorbeeld door drab dat tijdens de duiktocht los kwam te zitten, kan een rol hebben gespeeld. De duikers gebruikten geen gidslijn. Dat is een stuk touw dat doorgaans aan de buitenkant van een schip wordt vastgemaakt en mee het ruim in gaat, zodat een duiker als hij verdwaalt daarmee de weg naar buiten kan vinden.

De twee mannen waren geoefende duikers en hebben aanvullende opleidingen gevolgd, waaronder die tot wrakduiker. Ook waren zij opgeleid tot duikinstructeur.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier