Transport Online - Politie: Maak geen selfies op het spoor!

Politie: Maak geen selfies op het spoor!

Politie: Maak geen selfies op het spoor!
20-06-2018 10:13 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ZWÖNITZ - De Duitse politie is duidelijk: maak geen selfies op het spoor! Het is levensgevaarlijk waarschuwt de politie nadat dinsdagavond een trein een noodstop moest maken omdat er een 15-jarige jongen op het spoor stond. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Rond 18:10 uur werd de politie gewaarschuwd door een treinmachinist dat er op het spoor bij Zwönitz iemand op het spoor stond en hij een noodstop moest maken.

Toen de politie ter plaatse kwam was de jongen al weg maar getuigen bevestigden het verhaal van de machinist. De 15-jarige jongen kon even later worden aangehouden. Waarschijnlijk ging het hier om een uitdaging door vrienden om te kijken hoe moedig de 15-jarige  jongen was.

In de trein zaten15 reizigers die ongedeerd bleven.

De politie waarschuwt dat dat treinen bijna geruisloos naderen en vaak erg laat pas worden waargenomen afhankelijk van de windrichting. Voor een afstand van 100 meter hebben ze slechts twee seconden nodig en hebben ze een lange remweg. Daarnaast is de 15.000 volt stroom die op de bovenleidingen staat ook levensgevaarlijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions