Transport Online - Smartengeld voor familie omgekomen militairen

Smartengeld voor familie omgekomen militairen

Smartengeld voor familie omgekomen militairen
20-06-2018 10:02 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Defensie heeft een akkoord bereikt over smartengeld met de nabestaanden van drie omgekomen militairen. Het gaat om de commando die omkwam bij een schietoefening in Ossendrecht en twee in Mali omgekomen militairen. Dat bevestigt advocaat Michael Ruperti.

Het ministerie had eerder het standaardbedrag van 20.000 euro geboden, maar daar gingen de nabestaanden niet mee akkoord. Een "verbeterd aanbod", persoonlijk gedaan door minister Ank Bijleveld, is daarna wel geaccepteerd. Vooral dat de minister dit aanbod zelf heeft gedaan, wordt gewaardeerd door de opgeluchte nabestaanden, aldus de advocaat. Het precieze bedrag wordt niet bekendgemaakt.

Sergeant Sander Klap (35) kwam in maart 2016 om het leven tijdens een schietoefening op de trainingslocatie van de Politieacademie in Ossendrecht. De militairen Henry Hoving (29) en Kevin Roggeveld (24) kwamen in juli van dat jaar om tijdens een oefening in Mali. Dat gebeurde toen de granaat van een 60-millimeter-mortier ontplofte. De Onderzoeksraad voor Veiligheid had na onderzoek van beide ongevallen harde kritiek op Defensie.

Met de weduwe van Hoving heeft het ministerie vorige maand ook overeenstemming bereikt over een vergoeding voor het verlies van inkomen. Ruperti heeft "goede hoop" dat de weduwen van Roggeveld en Klap hierover ook snel tot een afspraak komen met Defensie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions